تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی تعداد مجروحان انفجار بندر شهید رجایی به ۷۵۰ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال
سرخط خبرها

از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان

  • کد خبر: ۲۲۷۷۳۷
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان
وجود کلیشه ها، دست و پای مردان را برای طرح آسیب‌هایی که با آن مواجه می‌شوند، بسته است و شاید بسیار کمتر دیده باشید که یک مرد از بی احترامی، کتک خوردن و رفتار‌های مشابه گله کند.
لیلی رحمانی
نویسنده لیلی رحمانی

«مرد که گریه نمیکنه..»؛ «خجالت بکش تو مثلا مردی» ... شنیدن چنین جملاتی در جامعه ما و بسیاری از جوامع دیگر، کلیشه‌ها و چارچوب‌هایی برای افراد ایجاد کرده است که ابراز احساسات را برای مردان سخت میکند. چارچوب‌هایی که توقعاتی از مردان داشته و طرح مشکلاتشان را مساوی با نازک نارنجی بودن می‌داند. در چنین دنیای مردانه‌ای مقاومت و سکوت از درد و رنج‌های تحمیل شده تبدیل به ارزشی شده است که نتیجه آن آسیب‌های روانی و پرخاشگری است.

در نتیجه چنین ارزش هایی، دسترسی به آمار صحیح و پژوهش مناسب در حوزه خشونت‌های خانگی علیه مردان با مشکلاتی مواجه شده است. در چنین شرایطی باوجود آنکه میزان خشونت علیه مردان نسبت به خشونتی که بر زنان روا داشته می‌شود کمتر است، اما کسی نمیداند آمار‌های درست رفتار‌های خشونت آمیز علیه مردان تا چه میزان ثبت می‌شود؟

در واقع وجود کلیشه ها، دست و پای مردان را برای طرح آسیب‌هایی که با آن مواجه می‌شوند، بسته است و شاید بسیار کمتر دیده باشید که یک مرد از بی احترامی، کتک خوردن و رفتار‌های مشابه گله کند. چرا که روایت این رفتارها، هم باور پذیری کمتری دارد و همچنین احتمالا حاصلی جز تمسخر و آسیب دیدن به چارچوب‌های مردانه فرد ندارد. برچسب‌زدن به مردان تحت خشونت با الفاظی مانند زن‌ذلیل یا موارد دیگر مانع از آن می‌شود که بتوانند کنترل زندگی‌شان را در دست بگیرند و در فضایی خوشایند و امن زندگی کنند.

بر این مبنا در گام نخست، خشونت علیه مردان اصلا ثبت نمی‌شود و به نفع همه افراد است که سخنی از آن نگویند. در مرحله بعدی درواقع کسی دقیقا نمیداند دسته بندی خشونت علیه مردان به چه نحوی است؟ چرا که به احتمال زیاد خشونت‌های فیزیکی تعدادشان کمتر و خشونت‌های کلامی میزان بیشتری دارند.

باید گفت کلیشه‌های دنیای مردانه کارکرد خود را از دست داده و اینکه کسی نباید اشک یک مرد را ببیند، نه تنها منجر به حفظ غرور و وجاهت مردانه میشود بلکه آسیب‌های روانی بسیاری به بار خواهد آورد. پرخاشگری علیه مرد خانواده گاهی جنبه انفعالی به خود می‌گیرد یعنی ظاهرا قصد پرخاشگرانه‌ای وجود ندارد، اما در عمل، باعث آزار آنان می‌شود.

خشونت عاطفی از رایج‌ترین خشونت‌های زنان نسبت به مردان است؛ زنان با بی‌توجهی به همسر، تحقیر شوهر، مقایسه میان مردان و خطاب قرار دادن مردان با واژه هایی، چون بی عرضه و ... مردان را مورد خشونت عاطفی قرار می‌دهند. خشونتی که وجود کلیشه‌ها شدت آسیب را بیشتر کرده و وجود همین کلیشه‌ها توان بیان آن را از مردان می‌گیرد.

آمار‌ها نشان از آن دارد که طبقات اجتماعی بالا و پایین به میزان کمتری با پدیده خشونت علیه مرد‌ها روبه‌رو هستند. در طبقه اجتماعی پایین یا فرودست هنوز هم نظام سنتی مردسالار استوار است که برای زنان نیز مورد پذیرش است. در طبقه بالای جامعه نیز مسائل مالی تبدیل به وسیله‌ای برای حل چنین مسائلی شده است و به نوعی کمتر خشونت خانگی در آن جا معنا دارد، در این میان افراد طبقه متوسط بیشتر در معرض خشونت قرار دارند و شاید بتوان گفت آمار بیشتری از ان‌ها قابل دسترس است.

در فضایی که جامعه گرفتار مشکلات بسیاری است؛ مشکلات اقتصادی می‌تواند آستانه تحمل زنان را پایین آورده و این امر از علل اصلی اعمال خشونت‌های خانگی علیه مردان است. موضوعی که توجه به آن برای حفظ سلامت جامعه اهمیت بسیاری داشته و سخن نگفتن از آن صرفا سر در برف فرو بردن است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->