تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان

  • کد خبر: ۲۲۷۷۳۷
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان
وجود کلیشه ها، دست و پای مردان را برای طرح آسیب‌هایی که با آن مواجه می‌شوند، بسته است و شاید بسیار کمتر دیده باشید که یک مرد از بی احترامی، کتک خوردن و رفتار‌های مشابه گله کند.

«مرد که گریه نمیکنه..»؛ «خجالت بکش تو مثلا مردی» ... شنیدن چنین جملاتی در جامعه ما و بسیاری از جوامع دیگر، کلیشه‌ها و چارچوب‌هایی برای افراد ایجاد کرده است که ابراز احساسات را برای مردان سخت میکند. چارچوب‌هایی که توقعاتی از مردان داشته و طرح مشکلاتشان را مساوی با نازک نارنجی بودن می‌داند. در چنین دنیای مردانه‌ای مقاومت و سکوت از درد و رنج‌های تحمیل شده تبدیل به ارزشی شده است که نتیجه آن آسیب‌های روانی و پرخاشگری است.

در نتیجه چنین ارزش هایی، دسترسی به آمار صحیح و پژوهش مناسب در حوزه خشونت‌های خانگی علیه مردان با مشکلاتی مواجه شده است. در چنین شرایطی باوجود آنکه میزان خشونت علیه مردان نسبت به خشونتی که بر زنان روا داشته می‌شود کمتر است، اما کسی نمیداند آمار‌های درست رفتار‌های خشونت آمیز علیه مردان تا چه میزان ثبت می‌شود؟

در واقع وجود کلیشه ها، دست و پای مردان را برای طرح آسیب‌هایی که با آن مواجه می‌شوند، بسته است و شاید بسیار کمتر دیده باشید که یک مرد از بی احترامی، کتک خوردن و رفتار‌های مشابه گله کند. چرا که روایت این رفتارها، هم باور پذیری کمتری دارد و همچنین احتمالا حاصلی جز تمسخر و آسیب دیدن به چارچوب‌های مردانه فرد ندارد. برچسب‌زدن به مردان تحت خشونت با الفاظی مانند زن‌ذلیل یا موارد دیگر مانع از آن می‌شود که بتوانند کنترل زندگی‌شان را در دست بگیرند و در فضایی خوشایند و امن زندگی کنند.

بر این مبنا در گام نخست، خشونت علیه مردان اصلا ثبت نمی‌شود و به نفع همه افراد است که سخنی از آن نگویند. در مرحله بعدی درواقع کسی دقیقا نمیداند دسته بندی خشونت علیه مردان به چه نحوی است؟ چرا که به احتمال زیاد خشونت‌های فیزیکی تعدادشان کمتر و خشونت‌های کلامی میزان بیشتری دارند.

باید گفت کلیشه‌های دنیای مردانه کارکرد خود را از دست داده و اینکه کسی نباید اشک یک مرد را ببیند، نه تنها منجر به حفظ غرور و وجاهت مردانه میشود بلکه آسیب‌های روانی بسیاری به بار خواهد آورد. پرخاشگری علیه مرد خانواده گاهی جنبه انفعالی به خود می‌گیرد یعنی ظاهرا قصد پرخاشگرانه‌ای وجود ندارد، اما در عمل، باعث آزار آنان می‌شود.

خشونت عاطفی از رایج‌ترین خشونت‌های زنان نسبت به مردان است؛ زنان با بی‌توجهی به همسر، تحقیر شوهر، مقایسه میان مردان و خطاب قرار دادن مردان با واژه هایی، چون بی عرضه و ... مردان را مورد خشونت عاطفی قرار می‌دهند. خشونتی که وجود کلیشه‌ها شدت آسیب را بیشتر کرده و وجود همین کلیشه‌ها توان بیان آن را از مردان می‌گیرد.

آمار‌ها نشان از آن دارد که طبقات اجتماعی بالا و پایین به میزان کمتری با پدیده خشونت علیه مرد‌ها روبه‌رو هستند. در طبقه اجتماعی پایین یا فرودست هنوز هم نظام سنتی مردسالار استوار است که برای زنان نیز مورد پذیرش است. در طبقه بالای جامعه نیز مسائل مالی تبدیل به وسیله‌ای برای حل چنین مسائلی شده است و به نوعی کمتر خشونت خانگی در آن جا معنا دارد، در این میان افراد طبقه متوسط بیشتر در معرض خشونت قرار دارند و شاید بتوان گفت آمار بیشتری از ان‌ها قابل دسترس است.

در فضایی که جامعه گرفتار مشکلات بسیاری است؛ مشکلات اقتصادی می‌تواند آستانه تحمل زنان را پایین آورده و این امر از علل اصلی اعمال خشونت‌های خانگی علیه مردان است. موضوعی که توجه به آن برای حفظ سلامت جامعه اهمیت بسیاری داشته و سخن نگفتن از آن صرفا سر در برف فرو بردن است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->